Ona trazi njega fancy

Biti prosecan je sasvim korektno, ali budimo iskreni kada kazemo da Ona trazi njega – Pravog muskarca. Tradicionalno i stereotipno, stvari kao sto su moc, snaga i nedostatak emocija su ono sto coveka cini muskarcem. Iako ove stvari nisu urodjeno muske, one su definisale muskost oduvek. Ali samo zato sto covek ima jak aperkat ili ume da eksira pivo ne znaci da je pravi muskarac. Pravi muskarac ima osobine koje ga cine briznim, saosecajnim i viteskim.

Ona trazi njega – Evolucija muskosti. Ona trazi njega ljubav

U proslosti je muskarca obicno definisala njegova gruba snaga, sposobnost da obezbedi svoju porodicu, generalno stoicko ponasanje i asertivnost. Ali danas mnogi bi tvrdili da covek koji skriva svoje emocije uopste nije covek. A to je zato sto su stari nacini razmisljanja o tome sta je muskost izuzetno toksicni. Otac koji nikada ne grli svog sina i govori mu da decaci ne placu nije nesto cemu treba teziti. Otac koji dozvoljava svom sinu da izrazi osecanja i pomocu njih da pronadje resenje je ono sto coveka cini muskarcem. Ove stvari su cesto potaknute strahom da ce vas smatrati zenstvenim. Cinjenica da se mnogi muskarci plase da budu shvaceni kao manje muzevni je problem sam po sebi. Ako se momci mogu nauciti da se osecaju sigurno u svojoj muskosti, bez agresije, to bi ukinulo stara uverenja.

Sta coveka cini pravim muskarcem?

Tradicionalna muskost nema apsolutno nikakve veze sa onim sto coveka danas cini muskarcem. Moderna muskost je malo drugacija. To je bolje za momke i njihovo mentalno zdravlje, koje je cesto nazalost zanemareno. Pre svega treba da bude samouveren u svoju muskost i seksualnost. Pravom muskarcu nije potrebno uveravanje da je on pravi muskarac. On zna ko je i prijatno mu je da bude ta osoba bez obzira na misljenja drugih. Vise ne mora otvoreno da pokazuje svoju muskost da bi se osecao samouvereno u to sto jeste. On ne pravi predstavu da pokazuje svoje misice ili se hvali brojem zena sa kojima je spavao. On je mnogo skromniji i prizemniji od toga.

Ona trazi njega koji postuje zene.

Ono sto coveka cini muskarcem je postovanje koje ima prema zenama. I, mislimo na sve zene, ne samo na njegovu majku ili sestru. Postuje zene koje smatra privlacnim i one koje ne, i u stanju je da pokaze postovanje prema zenama svih uzrasta. Ne prigovara zenama i ne objektivizuje ih, niti pretpostavlja da im je uvek potrebna njegova pomoc.

On priznaje kada pogresi. Ona trazi njega hot

Muskarci koji se jos uvek slazu sa starim nacinima muskosti imaju ozbiljan problem da priznaju poraz ili gresku. Mogli bi da pribegnu okrivljavanju drugih, laganju … ma sve sto je potrebno da zadrze visoku poziciju. Ali ono sto coveka cini pravim muskarcem je njegova sposobnost da prizna svoje greske. To je ogroman znak zrelosti svake osobe.

Ona trazi njega koji prihvata odgovornost.

Tradicionalni muski arhetip koji smo pominjali kaze da muskarci treba da budu ponosni na svoj trud i odgovornost. Tako da se na ovom frontu nije mnogo promenilo u odnosu na danasnjeg muskarca. Dobar covek preuzima odgovornost i spreman je i na licnu zrtvu da bi brinuo o svojim najmilijima. On zeli da ucini svoju porodicu i prijatelje ponosnim.

1 Comment

Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.