Masturbacija je zdrava

Jako davno Masturbacija je smatrana grešnom i užasnom aktivnošću koja izaziva zdravstvene probleme, od slepoće, do akni i hemoroida. Ne tako davno, zagovornici anti masturbacije tvrdili su da ona ljude čini slabijim, nezainteresovanim za partnera, da im uništava život.

Na svu sreću, nauka je dokazala suprotno. Puno podataka pokazuje da žene i muškarci od masturbacije imaju puno zdravstvene koriste, da je ona zaista dobra za ljude. Benefiti su naučno dokazani i potvrđeni, nema mesta špekulacijama. Ovo je nekoliko razloga zbog kojih bi muškarci trebali da se igraju sa sobom.

Masturbacija nas usrećuje.

Kao što već znate, masturbacija popravlja raspoloženje. Mozak tada dobija koktel hormona, uključujući dopamin i oksitocin, koji podižu raspoloženje. Orgazam je najveća eksplozija dopamina bez droge, kaže poznata klinička seksološkinja. Skener mozga čoveka koji doživljava orgazam, nalikuje onom kod heroinskog zavisnika. Orgazam je predivno osećanje koje čini i naše telo i naš um blaženima. Mi smo tada u takvoj čarobnoj ekstazi da je svaki pokušaj opisavanja rečima nemoguć.

Pomaže nam da duže trajemo. Masturbacija seksi

Poznato je da drugi krug seksa traje duže nego prvi put. Masturbacija pre seksa pomoći će vam da imate mnogo više kontrole. Masturbiranje sat vremena pre odnosa daće vam veću kontrolu, to je dokazano naučno, a i samo to znate. Naša energija je povećana i moć za dužim seksualnim odnosom je produžena. Ženama je prosečno potrebno duže da dožive vrhunac, zato je posebno muškarcima pametno da masturbiraju pre odnosa.

Masturbacija čuva od prehlade i gripa

Prema rečima poznate doktorke za hormone, svršavanje privremeno povećava proizvodnju hormona stresa, kortizola. On je presudan za vašu sposobnost reakcije na svakodnevni stres, a u malim dozama pomaže u regulisanju i održavanju imuniteta. Masturbacija može stvoriti zdravo okruženje za ojačani imuni sistem. Postoji izreka među lekarima da jedan orgazam dnevno drži lekara podalje. Ako želite zdrav, jak i izdržljiv imunitet, masturbiranje je odlična mera za to.

Smanjena je mogućnost od oboljenja.

Kada muškarci ne ejakuliraju redovno, u njihovoj prostati se zadržava tečnost koja je puna virusa i bakterija. To može dovesti do gomile ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući rak.

Istraživači sa Harvarda – Škole javnog zdravlja, radili su naučni ogled. Otkrili su da oni koji su ejakulirali 21 put mesečno imaju 19 odsto manje šansi da obole od raka prostate. Kod 40-godišnjaka taj je broj skočio na 22 procenta. Druga studija je takođe otkrila zanimljivu stvar. Muškarci koji svršavaju više od pet puta nedeljno imaju 33 odsto manje verovatnoće da će razviti rak prostate.

Masturbacija poboljšava san i erekciju.

Nakon orgazma vaš mozak oslobađa određenu količinu dobrih hormona i neurotransmitera, zbog čega se osećate zdravo. Pored toga, predfrontalni korteks, koji je u osnovi komandni centar vašeg mozga, usporava tempo. To omogućava da zaboravite sve dosadne misli i brige i srećno se odselite u zemlju snova. Takođe, kako starimo, celo telo gubi mišićni tonus. I nažalost, to se odnosi i na penis muškarca. Masturbiranje jača mišiće dna karlice i efikasno sprečava erektilnu disfunkciju i inkontinenciju.

Složićete se da je previše zdravstvenih benefita vezano za masturbaciju da biste je tek tako odbacili. Naravno, vaše je pravo i izbor da je koristite ili ne. Ali naše je bilo da vam sa naučne strane pokažemo zašto je masturbiranje zdravo.

Izvor: ekspres.net

Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.